top of page

over mij

Mijn naam is Tine Roanna Luyten (°1980) en ik werd geboren in Strathroy,

een mooi landelijk plekje in Ontario, Canada.

Ik woon ondertussen meer dan 36 jaar in België en

ben een gelukkige mama van twee enthousiaste dochters.

Van basisopleiding ben ik klinisch psychologe en gezondheidspsychologe (KU Leuven). Daarnaast specialiseerde ik me als psychotherapeute tijdens een 4-jarige opleiding in de cliëntgericht-experiëntiële psychotherapie en cognitieve gedragstherapie (Universiteit Antwerpen). Bijkomend ben ik opgeleid als EMDR Europe Practitioner en in 2013 en 2019 nam ik deel aan de Tinnitus & Hyperacusis Masterclass aan de University of London. Ik ben actief lid van de International Clinical Expert Group (CEG) die zich bezighoudt met het behandelen van tinnitus, hyperacusis en misofonie door middel van cognitieve gedragstherapie.

Ik heb ervaring opgebouwd in het werken met kinderen en jongeren met sociale en emotionele (gedrags)problemen binnen de residentiële geestelijke gezondheidszorg en ambulante hulpverlening in België, maar ook in Peru. Ik werkte gedurende een periode in een centrum voor leermoeilijkheden waar ik kinderen en adolescenten met faalangst, motivatieproblemen en gedrags –en emotionele moeilijkheden ondersteunde. Jarenlang heb ik volwassenen met een ontwikkelingsstoornis begeleid, zoals o.a. personen met autisme.

Van 2012 - 2021 was ik als psychotherapeute en tinnitustherapeute verbonden aan Hoorzorg Van Looveren en werkte ik op verschillende locaties: de multidisciplinaire groepspraktijk te Borsbeek en Aartselaar en het Sint-Vincentius Ziekenhuis (Neus-, keel- en oorafdeling). Hier richtte ik me voornamelijk op de behandeling van personen met tinnitus en/of hyperacusisklachten. Recent promoveerde ik als doctor in de medische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen waardoor een nauwe samenwerking met het UZA ontstond. Tijdens dit doctoraatsonderzoek verdiepte ik me in de psychotherapeutische behandelingen van chronische subjectieve tinnitus door middel van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en CBT (cognitieve gedragstherapie).


Nu zet ik mijn werk verder in mijn eigen privépraktijk. Op een authentieke manier luister ik naar elke persoon die op zoek is naar meer levensvreugde, rust, verbinding, de zin van het leven, minder verdriet, minder angsten, minder pijn en minder ruis. 


Een ruisloos leven leiden brengt je aandacht naar de essentie én

je aandacht richten op jouw kern kan je leiden naar een ruisloos leven...


‘Ring the bells that still can ring

Forget your perfect offering

There is a crack, a crack in everything

That's how the light gets in.’

Leonard Cohen - Anthem

bottom of page